Fosterhjem

Inntil vi får et hjelpesenter, må alle dyrene som vi tar inn være i fosterhjem til de blir omplassert til nye, permanente hjem. Vår forening får hovedsak inn hjemløse katter, men det hender at vi også får inn andre dyr. For å bli fosterhjem hos oss må du inkludere dyret i din familie, ha tid, tålmodighet og ikke minst – masse kjærlighet å gi

Vi får inn katter med veldig ulik bakgrunn. Noen katter blir født mens de er i vår varetekt, mens andre katter hankes inn fra gata og kan ha levd et tøft liv. Vi trenger derfor fosterhjem som forstår kattens behov. Noen ganger tilpasser kattene seg raskt i nytt fosterhjem, mens andre ganger kan de bruke litt tid. Det er viktig at fosterhjemmet er tålmodig og ikke gir opp for raskt.

Det er viktig vi får en indikasjon på hvor lenge du kan stille som fosterhjem, da det kan være vanskelig for oss å finne nytt fosterhjem på kort varsel. Tiden en katt er i fosterhjem kan variere alt fra noen dager til flere måneder.

Alle katter vi setter i fosterhjem skal kun være inne. Vi har derfor ingen krav til trygge utemuligheter i fosterhjem. Det som er viktig, er at vinduer og dører sikres slik at katten ikke kommer seg ut.Vi ønsker å ha mulighet til å besøke dyrene vi setter i fosterhjem og vi forsøker å ha en tett dialog med fosterhjemmet i fosterhjemsperioden. Det er viktig for oss med tilbakemeldinger på hvordan det går med katten i fosterhjemmet.De som vil være fosterhjem for oss må være villig til å ta imot potensielle nye eiere så de kan hilse på katten. Selve adopsjonen og godkjenning av denne er vårt ansvar.

Vi holder alt av utstyr, mat og sand til katten med mindre fosterhjemmet ønsker å sponse oss med dette. Det er i så fall viktig at katten får den maten vi ønsker at katten skal ha. Vi betaler også alle veterinærutgifter.

Noe av det som er fint for oss å vite

Navn, adresse, postnummer, poststed, e-post, telefon?
Bor du i hus eller leilighet?
Har du barn? Alder?
Har du dyr fra før – i så fall hva slags dyr og litt om hvordan den/de er sammen med katter?
Hvor mange katter du kan ta i mot?
Kan du ta imot kattemor med barn?
Hvor lenge kan dere ha katten i oppstalling?
Har du noe utstyr fra før, ev. hva trenger du fra oss?
Har du erfaring med redde/sky katter, og har du ev. tid til å sosialisere slike?
Har du erfaring med medisinering av katt?

Dersom du vil åpne hjemmet ditt for en hjemløs katt og bli fosterhjem, ta kontakt med oss

Kontakt Oss