Adopsjon

Vi har mange katter som trenger et nytt, stabilt, hjem. Noen av dem har gått ute lenge og trenger å få tillit til mennesker igjen, mens andre har vi hatt inne fra de ble født. Siden kattene vi har inne lever i vanlige familier blir vi godt kjent med personligheten til hver enkelt katt, og vi kan finne den rette katten for akkurat deg.

Vi ønsker at alle kattene vi omplasserer skal ha trygge utemuligheter. De fleste katter har stor glede av å få være ute og utøve sine naturlige instinkter. Det hender imidlertid at vi omplasserer katter som innekatter. Det er som regel katter med spesielle behov.

Vi jobber for at katten skal få en høyere status i samfunnet, derfor helsesjekker, kastrerer, chipmerker og vaksinerer vi alle katter som leveres fra oss.

Vi får mange henvendelser om hjemløse katter i løpet av året, og vi forsøker å hjelpe så godt vi kan ut fra de forutsetningene vi har. Vi bruker fosterhjem til alle våre katter, så vi er avhengige av at vi har et ledig fosterhjem før vi kan ta inn katter til oss.

Før du skaffer deg katt er det en del ting du bør tenke grundig igjennom:

Katter lever 15-20 år så du får en venn i mange år fremover. Det betyr at katten må få bli med deg uansett om du flytter, får barn eller det skjer andre forandringer i livet ditt. Har du en utekatt kan du ikke flytte til et sted der den plutselig må bli innekatt. Får du barn må du fortsatt ha tid til katten din. Om du blir syk eller dør må du ha en plan for hvem som skal overta katten.

Kattunge, eller voksen katt?
En kattunge er som en liten baby. Den trenger masse kos, lek og omsorg. Du må tilbringe mye tid med den for at den skal bli trygg og sosial. Skaffer du deg kattunge må du regne med litt «svinn». Kattunger river ned, klatrer i gardiner, klorer på sofaen og finner på masse sprell. Voksne katter er som regel rolige og avbalanserte. De tar livet med ro og bruker store deler av dagen på å sove, spise og jakte.

Allergi?
Mange katter må omplasseres fordi det plutselig avdekkes allergi i familien. Vi anbefaler derfor at alle familiemedlemmer tester seg for katteallergi før man skaffer seg en katt som familiemedlem. Når katten først er i hus blir det ofte opprivende både for katten og familien dersom katten må omplasseres pga. allergi.

Har du tid?
Katter er veldig sosiale dyr og bør ikke være alene lenge om gangen. De trenger stell, kos, aktivisering og lek.

Har du råd?
Katten må få riktig fôr, den trenger ormekurer, samt vaksine og helsesjekk hos veterinær en gang i året. Dersom katten blir syk må du ha økonomi til å kunne ta den med til veterinær. Vi anbefaler alle å tegne en forsikring på katten sin.

Har du trygge og gode utemuligheter?
Med trygge utemuligheter mener vi at du bor i rolig boligstrøk uten en sterkt trafikkert vei i nærheten. Dersom du ikke har trygge utemuligheter, bør du ha mulighet til å sette opp en ute-gård til katten din.

Har du kattepass når du skal på ferie?
Katter greier seg ikke alene i dagevis. Dersom du skal på ferie må du få noen til å passe katten din. Katter er ofte stedbundne og har det aller best hjemme.

For å dekke en del av kostnadene i forbindelse med kastrering, id-merking osv, tar vi et omplasseringsgebyr på kr 1250,-.
Vi skriver også en kontrakt med ny eier.

Sjekk ut våre katter for omplassering

HER

    Ditt navn (obligatorisk)

    E-post (obligatorisk)

    Melding